Translate

dissabte, 27 de setembre del 2014

ESTADES CULTURALS DRACMAYCAT & MAS GUITART


ESCRIURE!

Un somni i una il•lusió que quan esdevé realitat ens aboca a la més profunda solitud: nomes el paper en blanc, la pantalla, la ploma o el ratolí ens acompanyen. Però ha de sempre així?

Dracmaycat us proposa participar en estades de cap de setmana literàries per a escriptors, editors i promotors tant si són consagrats, publicats o novells i inèdits.

Qui sap si d’aquestes jornades en format trencadís miscel•lani o de gènere no emergeixen grans obres i millors autors.

Si la inspiració ens ha de trobar treballant, que ho sigui en recorregut permanent pel nostre territori.


Això és el que podeu sentir a les 06: 00 del matí, 
la llàstima és que les olors de la muntanya 
no es poden copsar i transmetre, 
els haureu d’imaginar! 
No hi ha res com la terra i la seva gent per evidènciar allò 
que ens esdevé humans... i per tant, literaris!

La història del Mas Guitart es perd en el temps com molts dels masos existents arreu de Catalunya. El primer document escrit és del 30 d'agost del 1434, quan la sobirania de la Corona d'Aragó, estava sota el mandat d'Alfons IV, el magnànim. Sembla que la masia era coneguda com Mas Puig de Galliners, on el seu propietari Joan d'Orfany va fer donació de la propietat al Monestir de Sant Feliu de Codines (Barcelona). Més tard fou cedida al Comte de Peralada.

D'aquest, amb poders donats a Joan Andreu Malera, fou restituït un delme a favor de Bernat Guitart, que passaria a ésser el nou propietari, canviant el nom del Mas Puig pel de Mas Guitart. Durant les obres de reforma es van trobar elements arquitectònics que fan pensar en una petita edificació anterior al s.XV que seria l'actual entrada.

Posteriorment, en l'edifici s'hi van fer dues ampliacions, una acabada a l'any 1704, i una altra el 1807. Les últimes reformes per a l'adaptació de part de la masia per a turisme rural, tant a l'interior com l'exterior són del període 2003-2007



És per això mateix i d’altres arguments que volem descobriu per vosaltres mateixos que us proposem gaudir d’estades literàries DRACMAYCAT.

Voleu gaudir de la nostra foguera sota la lluna i desfermar la vostra ploma?



CAL FER RESERVA

Demaneu informació :

info@masguitart.com - info@dracmaycat.com

Dues nits 65€ 
Dues nits més àpats 115€
(sopar/esmorçar/dinar/sopar/esmorçar) Amb productes de la terra i brasa.


Amb Carnet Dracmaycat Club Dues nits més àpats 100 €

I a més a més també podeu gaudir


CAPS DE SETMANA AMB ACTIVITAT XERRADA I DEBAT
el propers són:

17 a 19 d'octubre 2014

xerrada dissabte a la tarda sobre LA MORT: 21 gr

Diuen que tots perdem 21 grams en el moment exacte de la nostra mort. Tots nosaltres. 21 grams. El pes d'una pila de 5 monedes. El pes d'una barra de xocolata. El pes d'un colibrí.

24 a 26 d'octubre 2014

xerrada dissabte a la tarda sobre QUÈ TANT QUÀNTICS SOM

L'estat quàntic és la descripció de l'estat físic d'un sistema quàntic. Són els valors específics de les propietats observables físiques quantificables que caracteritzen el sistema quàntic definit.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada