Translate

dilluns, 20 de març de 2017

CATALUNYA EXTERIOR

La Generalitat de Catalunya vol enfortir els vincles existents amb la comunitat catalana a l'exterior, com a part integrant de la ciutadania i element clau del nostre país. Per això el Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència ha impulsat el projecte de llei de la Comunitat Catalana al 'Exterior, aprovat pel Govern el 13 de setembre de 2016, i en tràmit al parlament de Catalunya amb la previsió que s'aprovi aquest 2017.

El Registre de Catalans residents a l'exterior és una eina imprescindible per bastir aquest nou marc de relacions. Així, amb la seva formalització el Projecte de Llei s'ha de convertir en un instrument de major abast que permeti identificar els ciutadans residents a l'estranger i fer-los partícips de dissenyar les polítiques públiques destinades a la "Catalunya Exterior".


Ara, el Departament d'Afers Exteriors vol iniciar una nova relació amb els catalans a l'exterior i per això dóna un nou impuls al Registre de Catalans residents a l'exterior en col·laboració amb els departaments de Salut, Cultura i Treball i Afers Socials. S'obre així una via per enfortir els vincles entre Catalunya i els catalans que viuen arreu del món dotant-los de més drets i serveis en els àmbits de sanitat, cultura i joventut.


Al mateix temps, el Departament  d'Afers Exteriors aviat posarà en marxa una campanya institucional per fomentar la inscripció al Registre. Mitjançant aquesta campanya es donaran a conèixer els avantatges de formar-ne part, així com les instruccions per a formalitzar la inscripció. 

La inscripció al Registre de Catalans residents a l'exterior és voluntara i s'ha de formalitzar a través d'aquesta pàgina web:La sol·licitud d'aquests serveis es podrà fer a partir del 21 de març del 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada