Translate

diumenge, 8 de març del 2015

MÚSICA I POESIA AL CONSELL GENERAL D'ANDORRA

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA AL CONSELL GENERAL
Edifici del Consell General, 7 de març de 2015, 19.30h, entrada lliure

D’un mateix mar
Cançons de Josep Tero sobre obres de dones poetes de la Mediterrània
 amb lectures de poemes de Teresa Colom i d’Ester Fenoll


Una vegada més, el Consell General celebrà el Dia Internacional de la Dona. En aquesta ocasió, va convidar tothom a un recital de música i poesia que va girar entorn poemes de dones de la Mediterrània, en una proposta del músic i cantant català, Josep Tero que porta com a títol “D’un mateix mar”.


A Andorra, el recital ha tingut un caràcter únic i excepcional, en gaudir de les veus de Teresa Colom i d’Ester Fenoll que aportaren els poemes que les relacionaran amb la genealogia poètica imaginada per Tero, que comença en el segle IV aC i arriba fins a la nostra època.

Amb elles, varem recordar Ànite de Tegea, aprendre d’una trobairitz, i varem sentir paraules de Caterina Albert, Clementina Arderiu, Maria Àngels Anglada, Núria Albó, Marta Pessarrodona, Maria Mercè Marçal, Rosa Font, Núria Esponellà i Anna Almazan.



Una de les autores escollides, Marta Pessarrodona, escriu sobre el mar de Josep Tero “per acompanyar els i les que gaudiran tant com jo mateixa quan es disfressi de públic: la veritable condició, la de públic, per gaudir de la bellesa de la vida, de l’art”. Aquesta va ser la intenció del Consell General en la invitació a aquest acte.


Participants al recital
Conjunt musical
Josep Tero, veu i guitarra; Ferran Martínez, sintetitzador i acordió; 
Juan Aguiar, violí i guitarres del Mediterrani
Lectura de poemes
Teresa Colom, Ester Fenoll







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada